Zagreb Fashion Week

Nakon povratka u prekrasnu Bolognu gdje sam se vratio doslovno u “more” posla,napokon i kratka prica o Fashion Week-u Zagreb koji se odrzavao u srcu / centru naseg glavnog grada Hrvatske….

Velike čestitke organizatorima Sarah Josipović ( mag.oec
Director and producer) Suzy Josipović Redžepagić ( mr.oecc
Counselor ) kao i cijelom team-u
,veliko hvala na pozivu i velika čast mi je bila pratiti dogadjanje iz prvih redova!

……….

Dva nezaboravna dana u Zagrebu gdje sam upoznao jako dosta Hr. osoba iz javnoga svijeta,sad imam priliku reci da su to jako normalne osobe i prije svega smijesne(pozitivno,razgovarajuci)….Dok smo razgovarali ponajvise o poslu (padali su) slavni i nezaboravni SELFIE 🙂 naravno da necu sve objavljivati nebi bilo kraja izabrao sam Matiju Vujicu 🙂

Jako puno poznatih i slavnih koji su svojim prisustvom uveličali još jedan Fashion Week Zagreb kao npr ;Tarika i Lejla Filipović,Ante i Vinka Nobilo,Vanja Mamić,Tihana Harapin Zalepugin,Josipa Pavičić,Leonarda Boban, Nikolina Pišek,Željko Bebek sa suprugom Ružicom, Vesna Škare Ožbolt,Ecija Ivušić, Ivana Miserić,Lana Jurčević,Sanja Doležal,Lorena Nosić i jako mnogo drugih što iz javnog svijeta što iz privatnog 🙂

Fashion Week Zagreb otvorila je Marija Cvitanović s brandom MARKA vintage glamour Pounje, a revije su prikazali i Croatica by Matea JukićSimone Manojlović,Mirjana Klepić, Natalija Smogor, Učilište Profokus s projektom ill/est sa  6 dizajnericaNiku Čuić, Martinu Kovač, Snježanu Sirovica, Petru Stanojević, Danijelu Valentić Sever i Nikolinu Ribarić,vecer je zatvorio Toni Rico.

slika MARKA vintage glamour Pounje Matea Jukić, Croatica 24 Matea Jukic Croatica

slika Simone Manojlović slika Mirjana Klepić slika Natalija Smogor

slika Učilište Profokus slika Toni Rico

Drugu večer Kaufland Fashion Weeka Zagrebotvorila je nenadmašna dizajnerica Marina Lacković Larie ….

Zagrebacka dizajnerica Marina Lackovic i vlasnica branda Larie, svoju modnu pricu pocinje jos od najranijeg djetinjstva. Nakon zavrsene srednje skole primijenjene umjetnosti i dizajna u kojem je upisala smjer modni dizajn, Marinaupisuje tekstilno-tehnoloski fakultet, te nakon toga i talijansku skolu mode i dizajna Callegari. Iza sebe vec sad ima zavidne rezultate. Miss Hrvatke 2014. Antoniju Gogic,  za svijetski izbor, opremila je Marina. Izradila je nacionalni kupaci kostim za miss Hrvatske 2014. U kojeg je uvezla 2000 crvenih koralja, te je kupaci kostim usao u 10 najboljih. Prikazala je do sada samo dvije, ali jako uspjesne kolekcije te se tako vinula u obozavanu dizajnericu. Odjenula je poznatu manekenku Helenu Šopar za Cannes Film Festival 2014… Njene haljine odjevaju mnoge voditeljice i pjevacice. Zadnje 2 kampanje Fashion Weeka, glavne protagonistice, nose upravo njene odjevne komade. Osim sezonskih kolekcija,Larie radi mi capsule kolekcije. Njene majice s resama su toliko popularne, da redovito salje u Australiju, Ameriku… Popularnost joj je toliko porasla da je u samo pola godine, na zahtjev klijentica otvorila atelje.

Na meni nije kreacija Larie 😛 Za Fashion Week Zagreb obucen sam od strane svjetskog poznatog dizajnera RICK OWENS…

Marina se u samo dvije sezone od prvog prikazivanja kolekcije prometnula u jednu od najprodavanijih Hrvatskih dizajnerica koja između dvije glavne sezone uspijeva izbaciti i po nekoliko capsule kolekcija, a svoje visoke estetske standarde dokazuje i sada već tradicionalnim kampanjama.

U novoj Marininoj kolekciji za nadolazeću jesen/zimu 2015./2016. glamura ne nedostaje. Ona ovog puta inspiraciju crpi iz zlatnog doba Hollywooda i diva poput Grete Garbo, Ginger Rogers, Audrey Hepburn, Marlene Dietrich, Ave Gardner i drugih, naglašavajući pritom kako se voli probuditi subotom ujutro uz crno-bijele filmove hollywoodske kinematografije, a sve to začinjava s dozom Bizanta za vrijeme cara Justinijana I. , 550.godine. Upravo je miks tih razdoblja i ova kolekcija.. Larie ovom kolekcijom stavlja naglasak na kapute, ogrtače i jakne kao ključne komade sezone jesen/zima koji su u isto vrijeme glamurozni i nosivi, ali i nezaobilazne haljine kao najtraženiji odjevni komad svake žene. Haljine koje su se do sada pokazale kao apsolutni hitovi u kolekcijama Marine Lacković variraju svojom dužinom i krojem, a svoje mjesto je ponovno našao i “X” kroj, koji, kako kaže Larie, klijentice uvijek traže. Cvjetni uzorak u vunenom štofu i lanu, dizajnerica spaja s eko kožom, eko krznom i satenom, a boje koje prevladavaju su crvena i zelena. Cijelu hollywoodsku priču zaokružuju 3D cvjetovi u zlatnoj, srebrnoj, bakrenoj, crvenoj i lila boji s “kišom” zlatnih resica te perjem.

……

Nakon Larie gdje je popraćena sa velikim pljeskom tu su se prestavili isto tako jako poznati Hrvatski dizajneri kao što su ;

Božica Medić Juraković, Axa 20 Božica Medić Juraković slika Sara Lončarić

slika Igor Galaš i Mario Treščec slika Ana Kujundžić

slika Martina Herak slika Mandali Mendrilla

Večer je  zatvorila već svima poznata umjetnica Ivana Popović!

Ivana Popović

Ivana Popović

Nakon revija, svi smo se preselili u prostore kavane Johann Franck i uživali u dobroj glazbi i plesu do dugo u noć…. ps ; i onda sam shvatio da????

Ja moram letjeti dalje :))

Vaš Fashion Blogger :

Josip Grabovac

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.