VINA RUBIS

2_POSITIVO-03

Pozdrav svima 😊 Ono o čemu ću danas pisati su VINA 🤔 , da baš to što ste pročitali 🤗 Iako blog koji je stvoren prije 3 godine,u cilju da bude modni i samo modni – uz veliki trud i  malo vremena je napravio brend od sebe pa tako uz samo  ime danas je moje lice traženo da bude ne samo u modi ,turističkim zajednicama , hotelima , klubovima već i u velikim vinarijama kako što je VINARIJA RUBIS.

IGI_8728.jpg

Na početku 2018.godine želim zahvaliti svima vama još jednom koji ste od samoga početka uz GLASMODE pa tako i direktorima Vinarije Rubis koji su izabrali mene da budem član njihove familije kao ambasador-zaštitino lice kao i kreativni direktor za cijeli projekt koji sam napravio zajedno sa prelijepom Anamari Krmek -model- (djevojka andjeoskog lica ) i naravno  fotograf kojeg sam odabrao da bude u cijelom projektu Igor Ćubela  ( Imago Studio )

IGI_8770.jpg

Već četvrtu generaciju u vinariji Rubis bave se proizvodnjom grožđa i vina. Ime vinarije se veže za izvedenicu iz latinske riječi koja bi značila drača . Drača je jedan od simbola Hercegovine .Vinarija je smještena u malom mjestu Vionica. Vinogradi su smješteni na mikrolokacijama Vionica i Pijana Brda . Asortiman s kojim raspolažu u vinogradima je chardonnay , cabernet sauvignon ,cabernet franc, syrah , merlot i naravno žilavka i blatina. Sami vinogradi su orjentirni na južnu stranu sa dosta sunca . Tlo ima izuzetna mineralno karbonatna svojstva i takvu dubinu da same žile od čokota pronalaze vodu što na kraju pogoduje prinosu i kvaliteti grožđa. Njihova  filozofija je usmjerena ka pozicioniranju domaćih sorti Žilavke i Blatine na svjetskoj vinskoj sceni .Proizvodni kapaciteti vinarije su trenutno 250.000 l , a godišnja proizvodnja je 150.000 l .Planovi su širenje do kapaciteta od 600.000 l , sa godišnjom prozvodnjom od 300.000 l . Također vinarija je započela priču i sa profesionalnom destilerijom u kojoj će proizvoditi najbolje destilate što mogu dobiti od voća.

IGI_8640.jpg

ŽILAVKA RUBIS 2016
Definitivno najpoznatija domaća sorta. Kao što i samo ime kaže ,to je nešto što možda najbolje opisuje težak život na škrtoj hercegovačkoj zemlji . Sorta koja je u hercegovačkom kršu pronašla vodu i sunce i iskoristila najbolje o d toga da bi došla do stolova najpoznatijih svjetski vladara i najprobirljivijih ljubitelja ove zanosne kapljice i postala sinonim za Hercegovinu. Žilavka Rubis 2016 je sastavljena iz vinograda sa Vionice i Pijanih Brda . Grožđe koje su koristili je imalo jako mali prinos , svega 1,2 kg po čokotu . Odlikuje ga izraženi šećeri i kiseline te izuzetna mineralnost zbog koje imaju  takvu aromatičnost kao nijedna žilavka na terenu . Vinogradi iz kojih koriste  grožđe su stari od 5 i 10 čak i do 80 godina. Splet svega navedenog im daje izuzetno vino koje je jako teško porediti sa bilo kojim drugim vinom .Postupak pravljenja vina : ručna berba grožđa, muljanje grožđa(mljevenje), maceracija grožđa u trajanju od 13 sati pri temperaturi od 17 stupnjeva, otakanje mošta , fermentacija narednih 8 dana pri temperaturi od 15 stupnjeva , da bi potakli fermentaciju koriste prirodne kvasce kako bi dobili najbolju prirodnu aromu, kad je fermentacija gotova vino jos dva do tri mjeseca odlezava na finom talogu , zatim krecu u pretok vina i grubu filtraciju , zatim rade stabilizaciju vina na temperaturi od -5 stupnjeva , nakon stabilizacije ponovno vrše  filtraciju finim sterilnim fiterima i punjenje vina u boce . Nakon odležavanja od tri mjeseca vino je spremno za konzumaciju.Hrana koja je preporučljiva uz ovo vino : piletina i sve vrste bijelih mesa , plodovi mora i riba , razne vrste sireva u blažoj varijanti . Preporuča se čašica do dvije za ljepši spol dok je jedna butelja dnevno idealna mjera za osobe muškog spola.

IGI_8680.jpg

BLATINA VIONICA 2016

Također vino koje pokazuje izuzetne rezultate . Vino koje još nije dovoljno istraženo , a ima izuzetan potencijal za odležavanje . Tek pojedine vinarije koje „zaborave“ poneku bocu koje ostare par godina mogu se uvjeriti u izuzetna svojstva ovoga vina i uživati u čarima skrivenim u boci .Osnovni problem tomu su jako male površine vinograda u kojima je zasađena čista blatina. Inače blatina je sorta koju prate oprašivači kao trnjak i kamuša . Proces proizvodnje ovog vina ide na sljedeći način : nakon muljanja grožđe ide na maceraciju od 7-8 dana pri temperaturi od 18-20 stupnjeva , za vrijeme maceracije grožđe se stalno miješa i to po par puta na dan kako bi maksimalno izvukli iz grožđa i dobili aromatiku ,nakon maceracije ide otakanje mošta , jedan dio vina ide u inox posude dok drugi dio ide u hrastove barique bačvice od najfinijeg francuskog hrasta . Razlog zašto vino odležaje u kombinaciji drvo i inox je taj da ne žele  previše dima i drveta  na nepcu prilikom kušanja ovog vina , žele  prvi red staviti izuzetna svojstva aromatike voćnog mirisa vina , a tek u pozadini da se osjeti  drvo .Ovo vino je preporučljivo uz crvena mesa , odreske, bifteke i sireve u jačoj varijanti . Jedna čašica dnevno i smanjit ćete mogućnost od srčanog udara za 80% . Idealna mjera je čaša do dvije dnevno kad pričamo o ljepšem spolu dok je pola do jedne butelje dnevno mjera za osobe muškog spola .

IGI_8712.jpg

 

VETERIBUS 2015

Veteribus (lat. =stari načini)
Kao što samo ime kaže Veteribus je vino dobiveno korištenjem starih metoda. Krenuvši iz vinograda koje su ručno obrađivali do ručnog branja grožđa i biranja najboljih od najboljih bobica do mljevenja grožđa na starom mlinu koji je u vinariji stotinu godina . Zatim ide maceracija od 10 dana te otakanje vina i fermentacija i odležavanje u francuskom hrastu . Vino će narednih 12 mjeseci da spava u francuskom hrastu . Zatim ide buđenje i punjenje u boce . Vino odležava narednih 6 mjeseci u bocama i nakon toga je spremno za konzumaciju. Ovo vino je limitirano sa količinom od samo 550 boca . Preporuča se dekantiranje prije konzumacije . Vino koje ide uz jela od crvenog mesa . Definitivno nešto što trebate podijeliti sa dragom osobom.

IGI_8653.jpgIGI_8675.jpgIGI_8677.jpgIGI_8676.jpgIGI_8702.jpgIGI_8680.jpgIGI_8694.jpgIGI_8682.jpgIGI_8791.jpgIGI_8807.jpgIGI_8804.jpgIGI_8781.jpg

VINA RUBIS potražite na Facebook stranici  :

https://www.facebook.com/Vina-Rubis-1886965338243188/

I instagram profilu  :

https://www.instagram.com/vinarubis/

Ljubim Vas ❤🇮🇹🛫🛫

 

 

Un pensiero su “VINA RUBIS

Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo di WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione /  Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione /  Modifica )

Connessione a %s...

Questo sito utilizza Akismet per ridurre lo spam. Scopri come vengono elaborati i dati derivati dai commenti.